skip_main skip_menu

Blog

Oheň je srdcem kuchyně

Simon Johnson, generální ředitel společnosti CRESTYL Czech Republic, se narodil ve Velké Británii, ale už 26 let je doma v Česku. Profesně sice vyniká v řízení developmentu velkých čtvrtí, ale jeho další odbornost a velká vášeň vzkvétá v jednom zcela konkrétním prostoru – kuchyni. Právě tam se odehrál neformální a moc příjemný rozhovor pro vás, čtenáře magazínu DOCK.

Nejnovější

Daniel Hejl: Pro Productboard jsou lidé klíčoví

Nepoštěstí se vám každý den, abyste měli možnost zeptat se na cokoliv, co vás zajímá, jednoho ze zakladatelů nejhodnotnějšího českého startupu současnosti. O to výjimečnější je tak následující rozhovor, na který si pro DOCK udělal čas Daniel Hejl, Chief Technology Officer společnosti Productboard, globálního technologického projektu pomáhajícího firmám vyvíjet produkty, které mají smysl.

Madeira: Perla Atlantiku

Ostrovní říše už ze své podstaty působí kouzlem odlišnosti, ale ne každý ostrov může nabídnout tak velkou hustotu přírodních a kulturních skvostů jako Madeira. Svahy tohoto sopečného ostrova zvedající se do téměř dvoukilometrové výšky jsou vymodelované do bizarních rozeklaných hřebenů mezi stržemi roklin a dolin, tropické klima je pak dekorovalo vavřínovými a eukalyptovými lesy a spoustou nádherných vodopádů. Krásu Madeiry poznal už Kryštof Kolumbus, který se nezamiloval jen do jejího bohatství, ale také do dcery guvernéra sousedního ostrova Porto Santo. Současní Kolumbovi následovníci navíc poznali turistický potenciál místa, přičemž moudrou politikou zajistili nedotčenost přírody vyjma obydlených přímořských oblastí a zároveň připravili vlídné a komfortní zázemí všem vyznavačům nevšedních zážitků. Navíc tady najdete jeden světový unikát: více jak tisícikilometrovou síť levád, vodních kanálů, díky nimž mohou turisté pronikat do lůna jinak zcela nepřístupné džungloidní krajiny. K tomu madeirská kuchyně, víno, rum a dobro všeho druhu. Jste zváni.

K jarnímu menu patří ryby

Tam, kde je voda, jsou ryby. To tvrdí malajské přísloví. A DOCK a voda jsou prakticky jeden svět. To zase říkáme my. A je to svět plný chutných gastro specialit, které by měly být přirozenou součástí zdravého životního stylu. Jejich příprava může být navíc velmi snadná a zábavná. Zkuste to s námi!

Michaela Mertová a skyrunning: Nebe na dotek

Nepovažuje se za profi sportovce, ale ročně naběhá 6,5 tisíce kilometrů. K tomu dalších 8 tisíc urazí v pedálech kola a tisíco-vku po svých. Od svých 25 let, kdy Míša Mertová, rodačka z Lanškrouna, s během začala, zdolala nejeden světový horský vrchol. Jak s během začít, kde brát motivaci a jak skloubit sport s běžnými každodenními povinnostmi radí coby trenérka také svým svěřencům a exkluzivně i na stránkách našeho magazínu prostřednictvím následujícího rozhovoru…

Sebevědomí je při výběru prádla na místě

Co je na ženách nejpřitažlivější? Jejich sebevědomá krása. Každá ji v sobě má, ale někdy je potřeba ji objevit a odhalit. A právě od toho je tu Tereza Vu a její kolekce rafinovaného luxusního spodního prádla.

Kanáry: Ostrovy štěstí, jak je neznáte

V dobách, kdy je cestování vzácnější a trochu složitější, než jsme zvyklí, nám dovolte vás vzít na místo věčného jara a daleko za horizont všedních dní – na Kanárské ostrovy. Blíž, než by se vám mohlo zdát, vás čeká dovolená snů. Na dosah Afriky, přitom ale neopustíte Evropu. Máte-li chuť a odvahu, vydejte se s námi na nečekaná místa, která byste v cestovních průvodcích těžko hledali. Zažijte s námi „Kanáry“ na vlastní kůži.

Jedinou jistotou je nejistota

To tvrdí architekt David Chmelař, člen studia Chmelař architekti a autor řady významných staveb v Praze, severovýchodních Čechách i v rodném Hronově. K architektuře tíhnul od dětství a už na střední škole přicházel s neotřelými nápady. Jak vnímá důležitost komunitních prostor, budoucnost nájemních bytů a rozvoj komplexu DOCK? Na to jsme se ho zeptali v exkluzivním rozhovoru.

Barevná zima na talíři

Věděli jste, že barva toho, co zrovna jíme, ovlivňuje naši náladu? Není divu, že s prvním padajícím listem instinktivně přecházíme na potraviny zbarvené do teplých tónů žluté a oranžové, abychom si sluneční paprsky a optimismus letních dnů připomínali alespoň na talíři. Kromě toho evokují oheň, a tedy teplo. A co víc si v zimě od jídla přát, než aby nás zahřálo?

Pod širým nebem chutná nejlépe

Jídlo připravené na grilu jako by v sobě mělo něco navíc, něco zvláštního, co na běžném domácím talíři nenajdete. Snad je to vůně kouře, snad obtisknutá mřížka roštu, možná je to atmosférou, která každé grilování doprovází.