skip_main skip_menu

Blog

Seznamte se: Jana Gerhátová, DOCK Community Manager

V našem novém seriálu vám postupně představíme klíčové členy DOCKonalého týmu, který se stará o to, aby se vám u nás dobře žilo i pracovalo. Věříme, že toto takřka „osobní setkání“ vám přiblíží, co všechno se v DOCKu děje, a třeba lépe poznáte někoho, koho jste doposud jen potkávali na chodbě či v parku. Pozvání k prvnímu minirozhovoru přijala komunitní manažerka Jana Gerhátová, která tuto pozici zastává od loňského podzimu. Náplní její práce je především zajistit, aby se nájemci i rezidenti v DOCKu cítili dobře, a to prostřednictvím jak samotného prostředí, které DOCK tvoří, tak také nástavbovými službami či akcemi.

Nejnovější

Mám radost, že žena dnes může zůstat ženou a uspět

Dvojnásobná vítězka ankety Top manažerka Česka, nejvlivnější žena českého bankovnictví, manželka a matka tří dětí na plný úvazek, stále plná energie a životního entusiasmu, stíhající bohatou škálu koníčků a zálib. Život Daniely Peškové, jediné dámské členky představenstva České spořitelny, zní jako pohádka. Jak je možné to všechno stíhat, co podle ní funguje jako nejlepší stresový ventil, ale i jak vidí budoucnost bankovnictví, nám prozradila v exkluzivním rozhovoru.

Tři kočky v kuchyni

Ivana Jindřichová, známá spíše pod svou bloggerskou přezdívkou Cat & Cook, si internetové čtenáře zapálené pro gastrotvoření získává už od roku 2015, a to zejména díky svým podrobným receptům. Společnost jí při tom od začátku dělají kočky, které si čtenáři zamilovali „na první fotku“. Ivka pro DOCK prozradila, co nejraději vaří v zimě, svůj nejoblíbenější vánoční recept i co chystá do budoucna.

Podnikání může být současně etické i úspěšné

Světem byznysu v poslední době hýbe pro mnohé tajemná zkratka ESG. Z angličtiny se jednotlivé pojmy, které ji tvoří, tedy environmental, social a governance, dají přeložit vcelku lehce. Co ale tato tři nenápadná písmena doopravdy znamenají pro firmy, jejich zaměstnance i všechny ostatní, kteří například s Crestylem a jeho projekty přicházejí do styku? Na to jsme se zeptali Magdy Pokorné, ředitelky pro korporátní záležitosti v Crestylu.

Madagaskar: za lemury a baobaby

„Mámo, pustíš mě po Novém roce na Madagaskar?“ zeptal jsem se jednou své ženy. „Jen pokud pojedu s tebou!“ zněla rezolutní odpověď. Vždyť Madagaskar je Rájem a snem každého cestovatele! Není snad jiné místo na světě s větší hustotou vzrušujících „endemických“ zážitků. Mámivé kouzlo této destinace bylo pro nás silnější než případné nástrahy madagaskarské monzunové sezóny.

České volby jsou o emocích

Na začátku příštího roku nás čekají prezidentské volby. Kampaně se pomalu rozjíždí, ale mnoho Čechů o nástupci současné hlavy státu ještě ani nepřemýšlí nebo nechává rozhodnutí na poslední chvíli. Jak se na volbu nejen prezidenta dívá Jan Tuček, ředitel renomované české výzkumné agentury STEM/MARK, jsme se zeptali v exkluzivním rozhovoru.

Tureckem za šperky střední Anatólie

Turecko, to jsou přece mešity, Kappadokie, antické památky, kebab a pláže. Ano, to bezpochyby jsou. Ale to by bylo na zemi s tak úchvatnou krajinou, skvělou kuchyní a nekonečnou řadou svůdných podob trochu málo.

Pestré české cyklotoulky

Konec letních veder, příjemné teploty a vybarvená příroda – to jsou jen některé z mnoha pozitivních důvodů, proč během podzimu šlápnout do pedálů a vyrazit poznávat kouty Česka ze sedla bicyklu. Naše republika nabízí nepřeberné množství stezek, tras a cest vhodných jak pro začátečníky, tak pro pokročilé horské jezdce. Stačí si vybrat směr, nafoukat pneumatiky a jet!

Petr Jákl: Pády stojí za ty cesty na vrchol

Po dvou letech odkládání se letos v září v kinech konečně dočkáme premiéry nejdražšího českého filmu v historii, velkolepého historického díla s vypovídajícím názvem Jan Žižka. K životu ho přivedl bývalý olympionik Petr Jákl, který své zkušenosti z juda přetavil v úspěšnou kariéru na producentském poli. Jak se z profesionálního sportovce stal režisér, podle čeho si vybírá témata svých dalších projektů nebo jak se spolupracovalo s legendou Michaelem Cainem, prozradil v exkluzivním rozhovoru pro DOCK.

Diagnóza Dolomity

„Když jsem přijel do italských Dolomit před 30 lety poprvé, byl jsem ohromen. Ohromen mohutností, četností a bizarností tvarů skalních věží, štítů, vrcholů, zkrátka každého kousku této neuvěřitelné krajiny. Když jsem tu byl potřetí, byl jsem frustrován neschopností zachytit a vzít si s sebou aspoň střípky z té nekončící mozaiky nevšedních jevů, obrazů a přírodních kulis. Když jsem sem zavítal posedmé, byl jsem nadšen, že již mohu bez nadsázky podepsat výjimečnost a unikátnost těchto hor v měřítku celých Alp. Když jsem zde byl podvanácté, byl jsem překvapen, že tyto hory mi mají stále co nabídnout, stále ve mně vzbuzují velké estetické cítění a pocit uspokojení. A jezdím sem dál, pro mě je to totiž jakási Diagnóza Dolomity.“

Oheň je srdcem kuchyně

Simon Johnson, generální ředitel společnosti CRESTYL Czech Republic, se narodil ve Velké Británii, ale už 26 let je doma v Česku. Profesně sice vyniká v řízení developmentu velkých čtvrtí, ale jeho další odbornost a velká vášeň vzkvétá v jednom zcela konkrétním prostoru – kuchyni. Právě tam se odehrál neformální a moc příjemný rozhovor pro vás, čtenáře magazínu DOCK.

Daniel Hejl: Pro Productboard jsou lidé klíčoví

Nepoštěstí se vám každý den, abyste měli možnost zeptat se na cokoliv, co vás zajímá, jednoho ze zakladatelů nejhodnotnějšího českého startupu současnosti. O to výjimečnější je tak následující rozhovor, na který si pro DOCK udělal čas Daniel Hejl, Chief Technology Officer společnosti Productboard, globálního technologického projektu pomáhajícího firmám vyvíjet produkty, které mají smysl.